Serra de Aratanha

Pacatuba, Ceará, Brazil

Suggestie om te bezoeken
117
Volgen naar locatie met GPS

Serra de Aratanha is een staatsmilieubeschermingsgebied, gecreëerd bij decreet nr. 24.954 op 5 juni 1998. Het is gelegen in de gemeenten Maranguape, Pacatuba, Guaiúba en wordt doorsneden door twee rivieren, Pacatuba en Guaiúba, die ze zijn afkomstig uit verschillende bronnen op de top van de Serra en komen terecht in het Pacoti-Riachão-Gavião systeem. Het heeft een totale oppervlakte van 6.448,29 ha.Het heeft een zeer gevarieerde flora, waarvan de vegetatie tot 400 meter van het Caatinga-boomtype is. Tussen 400 en 600 meter is de vegetatie van het droge bostype. Boven 600 meter is de vegetatie het vochtige bos, gekenmerkt door bomen, struiken en wijnstokken die typisch zijn voor bergachtige streken.

De fysionomie van de vegetatie presenteert bomen met rechte, dikke stengels, vaak bedekt met korstmossen, orchideeën, varens en bromelia's. De fauna bestaat uit een grote verscheidenheid aan knaagdieren, vogels, zoogdieren, slangen en insecten. De hoogte van de berg is ongeveer 653,7 meter.De paden van Serra da Aratanha zijn best aantrekkelijk. Er zijn verschillende natuurlijke attracties: Parque das Andréas Ecotoerisme Station, Boaçu Trail, Lookout, Pedra Preta, Boaçu Lake, Pimpim Cave, CETREF Trail, Cachoeira do Paraíso.
Comments
We hebben nog geen opmerkingen over:
Serra de Aratanha
Laat als eerste een reactie achter, want het is erg belangrijk om andere mensen te informeren.

 

Outros locais a visitar

Binnen een straal van 20 km van:

Serra de Aratanha

  

Stad van Pacatuba (Brazilië)

1,9 Km
Stad van Pacatuba (Brazilië)

  

Meer van de Boaçu (Pacatuba)

1,9 Km
Meer van de Boaçu (Pacatuba)

  

Grot van de Pimpim (Pacatuba)

2,7 Km
Grot van de Pimpim (Pacatuba)

  

Cachaça Museum

5,7 Km
Cachaça Museum


Waarom boeken bij ROTAS TURISTICAS
De beste prijzen
Onze partnerships met de grootste operatoren ter wereld bieden een zoektocht naar de beste prijzen op de markt.
Meer opties
In Rotas Turisticas kunt u het hotel boeken, het vliegticket kopen, de transfer van de luchthaven naar het hotel boeken en vice versa, de lokale excursies boeken, de auto huren, een reisverzekering afsluiten en de plaatsen bezoeken die u kunt bezoeken en waar u naartoe kunt gaan.
Vakantietips & bestemmingen
Honderden vakantiebestemmingen met alle opties waarmee u eenvoudig de bestemming kunt kiezen die het beste bij uw droomvakantie past.
ROTAS TURISTICAS


Volg ons op sociale netwerken
  

 
Rotas Turisticas
Grupo Público · 8.410 membros
Aderir ao grupo
Podem publicar fotos das vossas viagens, férias, locais que estiveram ou gostariam de estar. Podem divulgar negócios ou actividades...